Fjellpuls

Velkommen til Fjellregionens møtested på nett!

Alt som publiseres på Fjellpuls kan komme på trykk i Arbeidets Rett Ta kontakt hvis du lurer på noe!

Arbeidets Rett anbefaler

… at du som medlem på Fjellpuls.no bidrar til å gjøre dette til en vital og innholdsrik lokalsone gjennom å laste opp bilder som andre kan ha glede av og delta i en eller flere av de mange debattene.

… at du som arrangør bidrar til å gjøre arrangementet ditt kjent gjennom å legge dette inn i vår funksjonelle kalender.

Bildesida – husker du? | Lederartikler | Grimsbu | Slow Food Røros

1874 medlemmer

Se alle

Fjellpuls er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Dag B.
9
Et innlegg av Jan H.
265
Et innlegg av Vegard K. E.
1
Et innlegg av Gro H.
1

Velkommen til Fjellregionens møtested på nett!

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner i vår region.

Exclamation_desat_24

Medlemsmøte i Folldal Arbeiderparti

Minner om medlemsmøte 22. april, kl 19.00 på Gruvekroa.

Exclamation_desat_24

Medlemsmøte i Folldal Arbeiderparti

Det inviteres til medlemsmøte i Folldal AP tirsdag den 22. april kl 19.00 på Gruvekroa. Hovedtema på møte er snøskutertrase – innspill og diskusjon. Medlemmer og mulige nye medlemmer ønskes hjertelig velkommen !

Exclamation_desat_24

Programprosessen i Folldal Arbeiderparti

Nå starter vi snart med programprosessen, da trenger vi innspill på hva dere synes er viktig for Folldal i fremtiden. På denne siden kan du taste inn postnummeret ditt og skrive inn hva som er viktig for deg. Utenom denne siden blir vi også veldig glade for innspill ansikt til ansikt. I programkomiteen sitter Stian Tørhaug, Rolf Ulsletten, Liv Nymoen, John Oddleif Bakken, Hilde F. Tveråen, Kristin Alstad og Gro Eli S. Slemmen. http://hvaerviktigfordeg.no

Exclamation_desat_24

Ja til minipol!

Regjeringen åpner nå for at distriktene kan få minipol. Kreditt skal også Arbeiderpartiet ha for at de foreslo,mens de satt med makten, at alle kommuner skal kunne ha hvert sitt Vinmonopol. Det ble ikke noe av, men de var inne på tanken om ikke annet. Men nå kommer muligheten for alle kommuner til å kunne bli med på den nye ordningen. I dette år, 2014, vil to minipol bli åpnet i nordnorge, men det er opp til kommunene selv å vise interesse for å bli med etter dette. Selv bor jeg i en liten distriktskommune og det vil være en stor fordel for mine innbyggere å kunne slippe å reise til nabokommunen for å handle lovlig vare. Nei til handelslekkasje. Minipol vil være med som et argument for at distriktsNorge ikke skal bli avfolket. Ja til Jensenbua. Hva mener du?

Exclamation_desat_24

Veterinærtilskuddet i Folldal kommune

Kommunestyret vedtok i budsjettet for 2013 å fjerne veterinærtilskuddet på kr. 75.000,-. Dette tilskuddet har bidratt til å sikre veterinærtilgangen i kommunen. Kuttet som ble foretatt i budsjettet for 2013 medførte drastiske konsekvenser ved at man fra januar ikke fikk en organisert veterinærvakt på dagtid på hverdager. Man sto også i fare for at Alvdal og Folldal ville ha en veterinær på vakt i mai, da tilskuddet har blitt brukt til å organisere en kommunal vaktordning hvor man deler Alvdal og Folldal som vaktdistrikt i mai.

Exclamation_desat_24

Åpning av redningssenter i Folldal - brann / ambulanse

I dag var det offisiell åpning av det nye redningssenteret i Folldal. Brann og ambulanse er nå samlet under samme tak i flotte og tidsriktige lokaler i tidligere Norø-bygget. Folldal Arbeiderparti vil uttrykke tilfredshet med at senteret nå er realisert. Dette var en sak vi i Arbeiderpartiet jobbet for i forrige kommunestyreperiode. Her følger en link til artikkel i Arbeidets Rett som var tilstede under åpningen.

Exclamation_desat_24

:Cooperation Harmony Freedom: . . . Bring to this world of constructive energy what is waiting inside of you to become a part of our co creation ! ! !

Exclamation_desat_24

Folldal Idrettsforening får støtte fra Folldal Arbeiderparti

Folldal AP har bevilget kr 5000,- i pengegave til det nye Servicebygget i Stormoegga. Folldal AP er stolte av, og ønsker å støtte opp om jobben som blir gjort i Folldal IF med aktivisering av over 300 medlemmer, som får gode og brede idrettstilbud, god dugnadsånd og som en flott ambassadør for Folldal. Pengene skal gå til inventar og utstyr. Folldal IF ønskes lykke til med nytt servicebygg og videre arbeid. Se vedlagt brev fra Folldal AP til Folldal IF.

Exclamation_desat_24

Representanter til årsmøte i Hedmark Arbeiderparti

Førstkommende helg, 29. og 30. mars, er det årsmøte i Hedmark Arbeiderparti. Folldal Arbeiderparti deltar med 4 representanter; Gro Eli Svendsen Slemmen, Kim Brandsnes, Liv Nymoen og Anita Tellebon. Innleder på årsmøte er partiets nestleder Helga Pedersen.

Exclamation_desat_24

Hvitsnippforbryternes nemesis

Justisminister Anders Anundsen vil bekjempe økonomisk kriminalitet, og mener hvitsnippforbryterne truer velferdstaten. Fremskrittspartiets første justisminister mener økonomisk kriminalitet er et stort samfunnsproblem. Svart arbeid går ut over skatteinngangen. Vi ser stadig flere likhetstrekk mellom økonomisk kriminalitet, organisert kriminalitet og cyberkriminalitet. Regjeringen har som et strakstiltak gitt 25 millioner kroner til økte bevilgninger til Økokrim og de lokale politidistriktenes Økoteam. Ved siden av en ny konkret handlingsplan mot økonomisk kriminalitet som skal være ferdig i desember dette år, bebuder Anundsen et tverrfaglig departementalt samarbeid for å stoppe den økonomiske kriminaliteten. Hva synes du om regjeringens offensiv ?
Exclamation_desat_24

Pensjonister er for grinete til å ta danskebåten!

Det er ingenting som er mer frustrerende enn eldre mennesker som skal på tur. På fergen mellom Larvik og Hirtshals er det alltid pensjonistene som klager over alt. Dette er slitsomt for alle andre reisende, og de bør derfor ikke få lov til å benytte tilbudet!

Exclamation_desat_24

Nominasjonskomite og programkomite

På årsmøte i Folldal Arbeiderparti ble det valgt både nominasjonskomite og programkomite i forbindelse med kommunevalget 2015. Arbeidet til disse komiteene vil pågå for fullt utover i 2014.

Exclamation_desat_24

Svar fra ordfører - på grunngitt spørsmål

Ordfører Egil Eide kom med svar til gruppeleder for Folldal Ap, Stian Tørhaug, i kommunestyremøte 6. mars. Se vedlegget – og du kan lese svaret der.

Exclamation_desat_24

Grunngitt spørsmål til ordføreren i Folldal - omsorgssektoren og bygningsmessige endringer

Grunngitt spørsmål til ordføreren i kommunestyremøte 06.03.14

Exclamation_desat_24

På tide med legalisering

Etter den siste tids fokus på det omfattende arbeidet politiet har utført for å hindre elever fra å røyke litt hasj, så har jeg bare blitt mer og mer overbevist om at cannabis bør legaliseres. Dette er ikke en kritikk av politiet, som har gjort jobben sin. Det er heller snakk om hva politiet faktisk bør prioritere. Er det ikke vold og vinningskriminalitet i samfunnet som er mye viktigere å hindre? Bør vi virkelig løpe etter og staffe mennesker utelukkende fordi de tar seg en joint i ny og ne? Det er merkelig at folk som drikker alkohol og av til faktisk blir beruset, moraliserer over at andre mennesker velger å bruke cannabis.

Kalender

Har du et arrangement du vil dele med andre? Gjør det her! Kalenderen vil også komme på trykk i Arbeidets Rett.

Se hele kalenderen

Mest anbefalt denne uken

i dag, 20. april kl. 19.00 Aukrustsenteret
15-åringene Sam og Amir har bestemt seg for at denne kvelden skal bli legendarisk. Gutta har kjent hverandre hele livet og ser på hverandre som brødre, men i løpet av det neste døgnet forandres alt. Amir vil ha tilbake sin eks-kjæreste Thea, men det … Les hele

Kampsaker

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Fjellpuls

 • Thereses Fanklubb — En møteplass for medlemmer i fanklubben til Therese Johaug og alle andre som vil følge med på hvordan det går med den…
 • Rettens mening — Lederartikler fra Arbeidets Rett
 • Bildesida - husker du? — Her ønsker vi i Fjellpuls sammen med deg å bygge opp en flott bildebase, med bilder fra vår nære og fjerne fortid i…
 • Femundløpet — Femundløpet fascinerer, også de som ikke står bak sleden

Soner vi anbefaler

 • Rettens mening — Lederartikler fra Arbeidets Rett
 • Bildesida - husker du? — Her ønsker vi i Fjellpuls sammen med deg å bygge opp en flott bildebase, med bilder fra vår nære og fjerne fortid i…

Aktive soner

 • Folldal Arbeiderparti — Folldal Arbeiderparti ble stiftet i 1912
 • Thereses Fanklubb — En møteplass for medlemmer i fanklubben til Therese Johaug og alle andre som vil følge med på hvordan det går med den…
 • Testingtesting — Denne sonen er for å teste soner
 • Slow Food Røros — Slow Food for å ta vare på de ekte smakene og de stedegne produktene
 • Hummelfjell friluftspark — Vi gir hele familien minnerike dager, med spennende aktiviteter for store og små
 • Cooperative Mobility — Cooperative Mobility er et transportkooperativ for miljøvennlige kjøretøyer Denne sonen er et samlingssted for…
 • Cupcakes 'n books
 • Narbuvoll — Et treffsted for alle som har interesse for bygdelivet og utviklingen på Narbuvoll i Os kommune lengst nord i Hedmark
 • Styre Tolga
 • Bellingmo — I dagligtale sier man utme’ Strand eller Bellingmoen