Fjellpuls

Velkommen til Fjellregionens møtested på nett!

Alt som publiseres på Fjellpuls kan komme på trykk i Arbeidets Rett Ta kontakt hvis du lurer på noe!

Arbeidets Rett anbefaler

… at du som medlem på Fjellpuls.no bidrar til å gjøre dette til en vital og innholdsrik lokalsone gjennom å laste opp bilder som andre kan ha glede av og delta i en eller flere av de mange debattene.

… at du som arrangør bidrar til å gjøre arrangementet ditt kjent gjennom å legge dette inn i vår funksjonelle kalender.

Bildesida – husker du? | Lederartikler | Grimsbu | Slow Food Røros

1915 medlemmer

Se alle

Fjellpuls er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Jan H.
35

Velkommen til Fjellregionens møtested på nett!

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner i vår region.

Exclamation_desat_24

MEDLEMSMØTE

Tirsdag 27. januar kl. 19:00

Exclamation_desat_24

Foto Per Buttingsrud

Hovedbygningen på Vangsgjelten i Vingelen er totalskadd etter brann i dag, 28.12. Bygningen var utleid til en person med to hunder som alle kom seg ut uten fysiske skader. Brannen starta i veggen bak ovnen ifølge beboer.

Exclamation_desat_24

Med kva rett?

Exclamation_desat_24

Sykehus - nok er nok

Pressemelding, 27.november 2014, Fra tillitsvalgte i Arbeiderpartiet NØ

Exclamation_desat_24

Eg må sei en ting om casino

Exclamation_desat_24

Dyr gjeld kan refinansieres

I følge forbrukerøkonomi Silje Sandmæl i Nordea vil det bestandig lønne seg å bake den dyre gjelden man har inn i boliglånet, for på den måten å skaffe seg en lettere økonomisk hverdag.

Exclamation_desat_24

Medlemsmøte i Folldal Arbeiderparti

Det inviteres til medlemsmøte i Folldal Ap, tirsdag 4. november kl 19.00 på Gruvekroa. Vi får besøk av leder i studieutvalget i Hedmark Arbeiderparti, Lasse Weckhorst. Han vil innlede om skolering, organisasjon og ideologi.

Exclamation_desat_24

La Norsk Tipping være

Jeg har fulgt med på debatten den siste tiden som dreier seg om en åpning av monopolet staten har på pengespill i Norge. Det virker som om det er sterke meninger rundt spørsmålet, og de fleste mener monopolet må løses opp. Jeg er av flere grunner ikke enig i dette.

Exclamation_desat_24

Snøscooterløyper i Folldal

Folldal Ap synes det er beklagelig at prosessen med snøscooterløyper i Folldal forsinkes!

Exclamation_desat_24

E-sigaretters mange fordeler - likevel forbudt

E-sigaretter er enda et forholdsvis ukjent fenomen i Norge. Det ble funnet opp allerede i 2003, og har siden den gang spredt seg fort. E-sigaretter, eller elektroniske sigaretter som det står for, er batteridrevne sigaretter som avgir en damp man inhalerer på vanlig vis som en tradisjonell røyk . Mange av de ser også helt ut som en filtersigarett, med rød glo i enden. Kanskje har du sett noen røyke inne og blitt forfjamset. Mest sannsynlig var det da en e-sigarett. Fordi de ikke avgir skadelige stoffer til omverdenen, rammes de ikke av den norske tobakkskadeloven.

Exclamation_desat_24

Et bedre statsbudsjett for Helse-Norge!

FrP gikk til valg på fire hovedområder; samferdsel, helse og omsorg, justis og innvandringspolitikk, samt skatte- og avgiftslettelser. Disse fire områdene er blant de klare vinnerne i budsjettet som er lagt frem i dag. I mange år har FrP kjempet for økt pasientbehandling, bedre eldreomsorg og en satsing på rus og psykiatri. Nå kommer det mange tiltak som vil gi kortere ventetider, bedre tilbud for pasientene og et løft innen eldreomsorgen. Det blir en betydelig økning i budsjettene til sykehusene neste år, samtidig som man fjerner taket for hvor mange pasienter som kan få behandling. 2 milliarder kroner mer til økt pasientbehandling er strålende. Dette betyr at FrP og Regjeringen sørger med dette for at det blir lagt til rette for høyere vekst i pasientbehandlingen i våre to første budsjetter, sammenlignet med hva de rødgrønne fikk vedtatt gjennom sine åtte år. I tillegg starter man opp reformen som sørger for valgfrihet for pasientene. Først innen rus, psykiatri og enkelte somatiske behandlinger, før man året etter kommer med enda flere pasientgrupper.

Exclamation_desat_24

Møte i SlowFood Røros- AVLYST

SlowFood Røros inviterte til møte den 16/10 kl. 18

Exclamation_desat_24

Til styret i Sykehuset Innlandet HF

Viser til orienteringssak 081-2014, vedlegg nr 12 til styremøtet i Sykehuset Innlandet HF 2. oktober 2014. Notatet omhandler tiltak som angivelig er nødvendig for å oppnå balanse i budsjettet for 2015. Divisjonsdirektør for prehospitale tjenester Geir Kristiansen skriver at han ønsker å utrede ytterligere konsekvenser av en eventuell flytting/samlokalisering av avdeling Pasientreiser Innlandet sitt kontor i Folldal til Moelv. 1 million kroner skal i følge notatet være besparelsen på årsbasis.

Exclamation_desat_24

Spillemonopolet og dobbeltmoralen

Etter norsk rett har Norsk Tipping enerett på alle pengespill og lotterier i Norge. Etter EØS-retten som vi selv har forpliktet oss til å følge, er en slik enerett i utgangspunktet forbudt, men de har fått tillatelse fordi de overfor våre europeisk overordnede styresmakter har hevdet man anser det umoralsk å spille spill i Norge. Et monopol utgjør en sterk inngripen i den frie flyten av varer og tjenester som er helt sentral i det europeiske samarbeidet. Det frie markedet kan kun begrenses om staten har svært gode grunner for det. Begrunnelsen for spillemonopolet her til lands har staten hevdet å være moralen – at de norske borgerne anser det som umoralsk å spille spill. Denne moralske avsmaken mot spill gjør at kun staten skal få lov til å tjene penger på de nordmennene som selv velger å gamble. Mot dette har jeg et par innvendinger å komme med:

Exclamation_desat_24

Velkommen til medlemsmøte i Folldal Arbeiderparti

Tirsdag 2. September kl 19.00 på gruvekroa

Kalender

Har du et arrangement du vil dele med andre? Gjør det her! Kalenderen vil også komme på trykk i Arbeidets Rett.

Se hele kalenderen

Mest anbefalt denne uken

i dag, 25. januar kl. 19.00 Holøydalen kirke
Salme- og sangkveld i Holøydalen kirke, søndag 25. januar kl. 19.00. Ønskesalmer. Sang- og musikkinnslag. Prest, organist og klokker i tillegg til lokale krefter deltar.

Kampsaker

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Fjellpuls

  • Rettens mening — Lederartikler fra Arbeidets Rett
  • Thereses Fanklubb — En møteplass for medlemmer i fanklubben til Therese Johaug og alle andre som vil følge med på hvordan det går med den…
  • Bildesida - husker du? — Her ønsker vi i Fjellpuls sammen med deg å bygge opp en flott bildebase, med bilder fra vår nære og fjerne fortid i…
  • Femundløpet — Femundløpet fascinerer, også de som ikke står bak sleden

Soner vi anbefaler

  • Rettens mening — Lederartikler fra Arbeidets Rett
  • Bildesida - husker du? — Her ønsker vi i Fjellpuls sammen med deg å bygge opp en flott bildebase, med bilder fra vår nære og fjerne fortid i…